Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
Nieuwsbrief AFM augustus 2011
Beste relatie,
Hierbij ontvangt u de juli 2011 editie van de digitale nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen maand.
Onderwerpen in deze nieuwsbrief
Twee nieuwe consultaties over de AIFM-richtlijn
AFM gaat mystery shoppen gebruiken voor effectiever toezicht
Cursus Goedkeuringsprocedure prospectus AFM
Standpunt AFM inzake maatregelen short selling
Boete Lifetime Hypotheken BV voor nalaten controle betrouwbaarheid klantmedewerkers
Volg de AFM nu ook op Twitter
Bekijk ook eens onze andere nieuwsbrieven
     
Twee nieuwe consultaties over de AIFM-richtlijn
Zowel de European Securities and Markets Authority (ESMA) als het ministerie van Financiën heeft een consultatiedocument beschikbaar gesteld over de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFM-richtlijn). ESMA heeft een concept-advies over het derde landen beleid opgesteld en ter consultatie aan de markt voorgelegd. De consultatieperiode sluit op 23 september 2011. Op 19 augustus 2011 heeft het ministerie van Financiën een consultatiedocument beschikbaar gesteld voor het concept wetsvoorstel ter implementatie van de AIFM-richtlijn in Nederland. Reageren op de consultatieversie kan tot 30 september 2011. 

Lees verder
 
AFM gaat mystery shoppen gebruiken voor effectiever toezicht
De AFM gaat zogeheten ‘mystery shoppers’ inzetten bij toezichtonderzoeken. Een proef met deze manier van onderzoek heeft aangetoond dat het inzetten van deze methode effectief kan zijn. Onder de juiste voorwaarden past mystery shoppen binnen de huidige bevoegdheden van de AFM.

Lees verder

Cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’
Het maken van een prospectus hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Toch bieden marktpartijen soms liever effecten aan zonder goedgekeurd prospectus, dan met een prospectus dat door de AFM is goedgekeurd. Wijzigingen in wet- en regelgeving en het huidige economische klimaat zorgen er echter voor dat het lastiger wordt om effecten onder een vrijstelling, dus zonder goedgekeurd prospectus, aan te bieden. Daarom biedt de AFM een cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’ aan.

Lees verder  
Standpunt AFM inzake maatregelen short selling
Na overleg in ESMA-verband hebben Italie, Frankrijk, Spanje en Belgie besloten maatregelen tegen short selling in te stellen. De Europese toezichthouders waaronder de AFM hebben daarover een gezamenlijke verklaring uitgebracht. De AFM ziet op dit moment geen reden om verdere maatregelen te nemen tegen short selling op de Nederlandse markt en heeft dat standpunt besproken met de andere beurstoezichthouders in Europa binnen ESMA.

Lees verder  
Boete Lifetime Hypotheken BV voor nalaten controle betrouwbaarheid klantmedewerkers
De AFM heeft op 14 juli 2011 een bestuurlijke boete van € 1.000,- opgelegd aan Lifetime Hypotheken BV (Lifetime), gevestigd te Weert. De boete is opgelegd omdat Lifetime heeft nagelaten de betrouwbaarheid van medewerkers te controleren. Het betrof de medewerkers die zich onder haar verantwoordelijkheid rechtstreeks met financiële dienstverlening aan consumenten bezighielden. De betrouwbaarheid van deze klantmedewerkers moet buiten twijfel staan.

Lees verder  
Volg de AFM nu ook op Twitter
Actuele informatie en publicaties van de AFM zijn ook te volgen via Twitter. Blijf nog beter op de hoogte via
http://twitter.com/autoriteitfm

 
Bekijk ook eens onze andere nieuwsbrieven
De AFM verstuurt verschillende nieuwsbrieven. U kunt zich op een van de andere nieuwsbrieven abonneren door onder aan deze mail op de link Profiel wijzigen te klikken. Bent u benieuwd naar de inhoud van de andere nieuwsbrieven? Bekijk dan eens ons archief.

Archief nieuwsbrieven
 
Archief nieuwsberichten

Klik hier om alle nieuwsberichten van de AFM te bekijken
Vacatures AFM

Bekijk onze openstaande vacatures
Afmelden | Profiel wijzigen | Doorsturen