Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief.
Speciale editie Nieuwsbrief Pensioen over voorbereiding op nieuw pensioenstelsel

Beste relatie,

Dit is een speciale editie van de Nieuwsbrief Pensioen van de AFM en DNB over de voorbereiding op het nieuwe pensioenstelsel. Onlangs heeft de staatssecretaris bekend gemaakt dat het nieuwe Financieel Toetsingskader (FTK) ingaat per 1 januari 2015. Het nieuwe pensioenstelsel gaat dus een jaar later van start. Toch kunt en moet u nu alvast aan de slag, want er is voldoende werk aan de winkel, voegde de staatssecretaris direct toe. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Wij willen u op weg helpen zodat u al aan de slag kunt, en klaar bent als op 1 januari 2015 het nieuwe pensioenstelsel een feit is. Want het zal een hele klus zijn.

Aan het woord komen diverse stakeholders bij het nieuwe stelsel: de deelnemers, de pensioenfondsbestuurder, de sociale partner, het ministerie, de koepel, de adviseur, de uitvoeringsorganisaties en de toezichthouders. Wat doen zij in aanloop op de invoering van het nieuwe FTK op 1 januari 2015? Ook maken we de resultaten bekend van een meting door de AFM en DNB onder zo’n zestig pensioenfondsen, naar hun voorbereiding op het nieuwe pensioencontract.
 
U kunt de nieuwsbrief via de link hieronder in PDF-formaat downloaden. Alle abonnees van de AFM- en DNB-nieuwsbrieven krijgen deze speciale editie van de Nieuwsbrief Pensioen. Bovendien krijgen alle pensioenfondsen een exemplaar via de post.


  Lees de speciale nieuwsbrief in PDF-formaat

   
Afmelden | Profiel wijzigen | Doorsturen