Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
AFM
AFM schept overzicht in de zomerperiode: korte nieuwsbrief over belangrijke data en informatie
26 juli 2013
Beste relatie,
Ook in de zomerperiode communiceert de AFM veel via verschillende kanalen. Mogelijk bent u onder meer door vakantie, de hoeveelheid informatie en drukte in verband met het genereren van een standaard dienstverleningsdocument (DVD), het overzicht kwijt. Daarom stuurt de AFM u deze maand geen nieuwsbrief zoals u van ons gewend bent, maar een kort bericht waarin de belangrijkste informatie overzichtelijk wordt gepresenteerd.

Bedankt voor uw inspanning om tijdig het DVD te genereren
De AFM realiseert zich dat het gebruik van de generator tijd en moeite heeft gekost. Daarom zijn wij verheugd dat veruit de meeste financiële dienstverleners die tijd en moeite hebben genomen om voor de deadline van 8 juli het DVD in te vullen met behulp van de generator. Wij danken u voor uw inzet. Hiermee draagt u bij aan het vergroten van het bewustzijn van consumenten, Hiermee zorgt u ervoor dat uw klanten een bewuste keuze kunnen maken voor uw dienstverlening.

Ondernemersloket van de AFM nu via gratis telefoonnummer te bereiken
Vanaf deze week is het Ondernemersloket voor uw vragen bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800 - 6800 680. Mogelijk ontvangt u nog correspondentie van de AFM met hierin het 0900-nummer. Uiteraard kunt u ook voor vragen naar aanleiding van deze correspondentie bellen op het nieuwe 0800-nummer.
Aandachtspunten
Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende activiteiten van de AFM deze (na)zomer. Per onderwerp geven wij aan wanneer u iets van ons kan verwachten, wat er van u verwacht wordt en waar u meer informatie kunt vinden.
Heffing doorlopend toezicht 2013
Vanaf 26 juli tot begin september worden de facturen doorlopend toezicht 2013 voor adviseurs en bemiddelaars in etappes verzonden.

Uw deadline: Betaling factuur binnen zes weken na factuurdatum.


 
Naar informatie over de heffing 2013
Self Assessment Financiële Dienstverleners 2013 (SAFD)
Op 17 en 18 juli is de aankondiging verstuurd dat het SAFD 2013 in september ingevuld kan worden en in welke groep u deelneemt.

Uw deadline: Invullen SAFD uiterlijk:
Groep 1 - 11-10-2013
Groep 2 - 25-10-2013


 
Naar informatie over het SAFD 2013
Vergunning Pensioenverzekeringen
Vanaf 12 augustus worden de herinneringsbrieven voor het insturen van de vereiste diploma’s voor de vergunning pensioenverzekeningen en premiepensioenvorderingen verstuurd.

Uw deadline: Insturen diploma’s voor 30-12-2013


 
Naar Diploma pensioen-verzekeringen
Oriëntatie
Ook wil de AFM u wijzen op interessante informatie die recentelijk is gepubliceerd. U kunt dan zelf beoordelen of en welke informatie voor u relevant is.
Dienstverlening op maat
Dinsdag 2 juli 2013 heeft de AFM haar visie “Dienstverlening op maat” gepubliceerd. Financiële ondernemingen kunnen het belang van hun klant centraal stellen zonder dat zij een integraal financieel advies geven. De AFM heeft hiervoor in het visiedocument een aantal handvatten opgesteld.

 
Naar de publicatie Dienstverlening op maat
Nibud Budgethandboek
Elk jaar komt het Nibud met het Budgethandboek. Dit naslagwerk is een handig hulpmiddel om financiële situaties te beoordelen en vragen van klanten over hun inkomsten en uitgaven te beantwoorden.

 
Naar meer informatie over het Budgethandboek
Ook rekening voor advies in beheerfase
De AFM is van mening dat bij bestaande klanten, dus tijdens de beheerfase, de advies- en distributiekosten in ieder geval rechtstreeks in rekening moeten worden gebracht wanneer het advies is gericht op wijziging van de productsamenstelling.

 
Naar nieuwsbericht over advies-beheerfase
Accountantscontrole op kostprijsmodel
De controle van de externe accountant van het kostprijsmodel blijft een belangrijke en kritische blik op de toepassing van dit model door aanbieders, ondanks de kanttekeningen die de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) hierbij plaatst.

 
Naar nieuwsbericht accountantscontrole-kostprijsmodel
Reacties op de nieuwsbrief
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?

Bent u tevreden over de nieuwsbrief voor financiële dienstverleners? Mist u onderwerpen of zou u het graag anders zien? Laat het ons weten via ondernemersloket@afm.nl t.a.v. Redactie nieuwsbrief.


Contact met de AFM
U kunt het Ondernemersloket van de AFM bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur op 0800-6800 680 (gratis). U kunt ook een e-mail sturen naar ondernemersloket@afm.nl.

Archief Nieuwsbrieven
Klik hier om de nieuwsbrieven te bekijken
Vacatures AFM
Bekijk hier onze vacatures
Afmelden  Profiel wijzigen  Doorsturen