Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
AFM
Resultaten Self Assessment Financiële Dienstverleners 2013 
16 november 2013
Beste relatie,

96% van de financiële dienstverleners heeft het Self Assessment dit jaar op tijd ingevuld. Een mooi resultaat. Op veler verzoek delen wij dit jaar een aantal resultaten uit het Self Assessment met u. U kunt deze informatie gebruiken om inzicht te krijgen in de markt en om uzelf te vergelijken met andere financiële dienstverleners in Nederland of in uw provincie.
De markt van financiële dienstverlening
Tijdens het Self Assessment, september–oktober 2013, waren er 7.775 financiële dienstverleners met een vergunning in Nederland. Financiële dienstverleners kunnen voor verschillende producten een vergunning hebben. De meeste kantoren hebben een vergunning voor schadeverzekeringen en levensverzekeringen. Financiële dienstverleners zijn er in allerlei vormen, zoals adviseurs, bemiddelaars, leadproviders, gevolmachtigd agenten en serviceproviders. De markt bestaat voornamelijk uit bemiddelaars en uit financiële dienstverleners die ook andere activiteiten verrichten (bijvoorbeeld als makelaar).

Lees verder 

Omzet en personeel
De meeste financiële dienstverleners hadden in 2012 een bruto-omzet tot €150.000. Deze omzet werd veelal behaald door kantoren met 1 of 2 medewerkers. Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe vakbekwaamheidsregels voor de medewerkers van financiële dienstverleners. De meeste ondernemingen geven aan dat er naar aanleiding van deze nieuwe regels geen veranderingen worden doorgevoerd in hun dienstverlening. 
 
Lees verder 

Beloning
Het overgrote deel van de bemiddelaars werd in 2012 beloond door middel van provisie voor de producten schadeverzekeringen, levensverzekeringen en pensioenverzekeringen. Voor hypothecair krediet worden bemiddelaars en adviseurs voornamelijk beloond op basis van een vast verrichtingentarief, dat ongeveer €2.000 bedraagt. Een hypotheekadviseur is gemiddeld 17 uur bezig met een advies.  
  
Lees verder 

Dienstverlening
2.596 financiële dienstverleners bieden hun klanten de mogelijkheid aan om een serviceabonnement af te sluiten.

1.599 financiële dienstverleners bieden hun klanten de mogelijkheid aan om via de website zelf een financieel product af te sluiten. Deze mogelijkheid wordt vooral aangeboden voor consumptief krediet, eenvoudige schadeverzekeringen en bancaire producten. Weinig klanten maken daadwerkelijk gebruik van deze optie.  
   
Lees verder 

Reacties op de nieuwsbrief
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?

Bent u tevreden over de nieuwsbrief voor financiële dienstverleners? Mist u onderwerpen of zou u het graag anders zien? Laat het ons weten via ondernemersloket@afm.nl t.a.v. Redactie nieuwsbrief.


Contact met de AFM
U kunt het Ondernemersloket van de AFM bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur op 0800-6800 680 (gratis). U kunt ook een e-mail sturen naar ondernemersloket@afm.nl.

Archief Nieuwsbrieven
Klik hier om de nieuwsbrieven te bekijken
Vacatures AFM
Bekijk hier onze vacatures
Afmelden  Profiel wijzigen  Doorsturen