Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
AFM
Consumentennieuwsbrief maart 2014
Home  Over AFM  Rechten  Risico  Tools  Producten
Consumentennieuwsbrief
Beste relatie,

Dit is de nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) speciaal voor consumenten.
Onderwerpen in deze nieuwsbrief
  Beleggingsverzekering? Kom in actie! 
  Checklists AFM
  Beleggen anno 2014
  AFM Nieuws
  Mag mijn pensioenfonds de pensioenleeftijd zomaar verhogen?
Beleggingsverzekering? Kom in actie!
Heeft u een verzekering afgesloten voor het aflossen van een hypotheek of een noodzakelijke pensioenaanvulling? Dan is het belangrijk dat u actie onderneemt om na te gaan of u misschien een probleem heeft. Veel beleggingsverzekeringen halen namelijk hun doel niet, door de hoge kosten en vooral ook door een aantal (zeer) slechte beursjaren. Op onze website vindt u informatie over de stappen die u kunt nemen.

De internettool 'Waardescan Beleggingsverzekeringen’ is door het Nibud ontwikkeld. Deze tool geeft u meer inzicht in uw beleggingsverzekering.
Lees verder
Acties en mogelijkheden bij woekerpolissen 
Waardescan beleggingsverzekering 
Checklists AFM
Heeft u geen tijd of niet veel zin om u uitvoerig te verdiepen in financiële producten? De AFM heeft meerdere checklists en stappenplannen ontwikkeld om u te helpen de juiste vragen te stellen en afwegingen te maken als u een financieel product wilt aanschaffen. Zo wordt u, zonder al te veel inspanning, financieel wijzer.
Lees verder
Checklists AFM 
Beleggen anno 2014
Vanaf 1 januari 2014 brengen banken, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders kosten voor beleggingsadvies, vermogensbeheer of execution only bij u als belegger direct in rekening.

Doordat de kosten op een rij staan, kunt u beter verschillende dienstverleners vergelijken. Ook kunt u afwegen welke toegevoegde waarde uw bank, beleggings-adviseur of vermogensbeheerder levert voor de kosten die hij in rekening brengt. De nieuwe wereld waarin provisies tot het verleden behoren en direct betalen voor beleggen de norm is, vraagt ook een kritische blik van de belegger zelf. Alleen dan kunt u daadwerkelijk profiteren van de kansen die het beleggingslandschap anno 2014 u biedt.
Lees verder
Beleggen anno 2014 
AFM Nieuws
De AFM publiceert vanaf het tweede kwartaal van dit jaar de toetsrente voor hypotheken met een rentevastperiode korter dan tien jaar. De toetsrente voor hypotheken bedraagt 5 procent voor 2e kwartaal 2014. Lees hier het persbericht 
 
De Week van het geld is weer geweest. Extra aandacht ging uit naar leerlingen van de basisschool, om ze te leren omgaan met geld. Dat is van groot belang. Daarbij willen we allemaal graag een financiële sector die eerlijk en veilig is. Lees de column van Theodor Kockelkoren   
 
De AFM roept alle banken op om met de maatschappij in gesprek te gaan over het gebruik van gegevens van klanten. Lees hier het persbericht 
Mag mijn pensioenfonds de pensioenleeftijd verhogen?
Ja, dat mag. De rechten die u in het verleden heeft opgebouwd, gaan niet verloren, maar worden door het uitstel verhoogd.

U heeft vrijwel altijd de mogelijkheid het pensioen (weer) eerder te laten ingaan. Neem voor meer informatie contact op met uw pensioenfonds of pensioenverzekeraar.
Lees verder
Veelgestelde vragen over pensioenen 
Waarschuwingen
Bekijk ze op afm.nl
Archief Nieuwsberichten
Klik hier om alle nieuwsberichten van de AFM te bekijken
Vacatures AFM
Bekijk al onze vacatures
Afmelden  Gegevens wijzigen  Doorsturen