Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   16 maart 2017
De AFM houdt scherp toezicht in een steeds sneller veranderende financiële wereld. Hoe we dat dit jaar gaan doen, staat in de Agenda 2017.
Lees de online versie
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
Publieksversie Agenda 2017: zo pakt de AFM dit jaar 10 financiële risico’s aan 
In de Agenda 2017 signaleert de AFM de belangrijke risico’s en laat zien wat haar toezichtaanpak is om deze risico’s te verkleinen en leed bij consumenten te voorkomen. Ook op markten waar de consumenten hard geraakt kunnen worden, zoals die van consumptief krediet, hypotheken, pensioen en beleggen.

Hoe? Bijvoorbeeld door een reclameverbod voor risicovolle producten zoals binaire opties en flitskredieten met een hoge rente. Daarnaast wil de AFM voorkomen dat huizenbezitters met problematische hypothecaire leningen aan het einde van de looptijd met een schuld blijven zitten. De AFM richt zich ook op bijvoorbeeld de verbetering van de manier waarop consumptief krediet op financiële websites wordt aangeboden.

Dit jaar is een speciale publieksversie (pdf) van de Agenda gemaakt.
nieuwsberichT agenda 2017
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
17 miljoen toezichthouders
Nederland telt ruim 17 miljoen toezichthouders. Ziet u zelf risico’s in de financiële markt? Meld het dan aan de AFM.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Waarschuwingen tegen risico's
Wist u dat de AFM waarschuwt tegen illegale partijen en tips geeft om oplichting te herkennen? Lees het op onze risicopagina.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin