Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   20 juli 2017
 
AFM wil duidelijkheid over verschillen tussen sparen en beleggen in vergelijkende reclames
Glas met hand
Er zijn veel reclames waarin consumenten worden aangespoord om met hun spaargeld te gaan beleggen. De AFM wil dat aanbieders van beleggingsproducten duidelijk zijn over de verschillen tussen sparen en beleggen en dat de risico’s worden benoemd.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Checklist beleggen: waar kun je op letten als je gaat beleggen?
Checklist
Als je gaat beleggen zijn er verschillende vragen die je je zelf kunt stellen. Zoals: hoe lang kan ik mijn geld missen of met welk doel ga ik beleggen? Maar ook: heb ik gecontroleerd of de aanbieder een vergunning heeft van de AFM? Wil je weten waar je nog meer rekening mee kunt houden? Lees het in de checklist beleggen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Weet jij wat een beleggingsobject is?
Beleggingsobject
Een beleggingsobject is geen effect, zoals een aandeel of obligatie. Je onderhoudt en/of beheert het object niet zelf. Wel betaal je voor een waardebewijs en in ruil daarvoor krijg je bepaalde rechten. Maar er is nog meer dat je moet weten over een beleggingsobject.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM legt boete op aan Lexon Capital S.L. voor marktmanipulatie
De AFM heeft een bestuurlijke boete van €10.000 opgelegd aan de Spaanse vennootschap Lexon Capital S.L. (Lexon). De boete is opgelegd, omdat Lexon de koers van 4 aan Euronext Amsterdam genoteerde aandelenfondsen heeft gemanipuleerd.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Hypotheekgesprek
Bereid je voor op je hypotheekgesprek met de Checklist hypotheekgesprek. Of gebruik hem na het adviesgesprek om te controleren of al je vragen zijn beantwoord.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Nibud logo
Vakantiegeld
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders hun vakantiegeld bewuster besteden bij jaarlijkse uitbetaling. Ook gebruiken ze hun vakantiegeld vaker om te sparen.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin