Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   17 augustus 2017
 
Virtuele valuta oftewel cryptocurrency. Wat zijn de risico’s?
Cryptocurrency is een betaalmiddel dat niet wordt gecontroleerd en niet is uitgegeven of gegarandeerd door een centrale bank. Als je daarin investeert loop je risico. AFM geeft tips over waar je op moet letten als je hierin gaat investeren.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Vooraf betalen voor een lening? Tuin er niet in.
Heb je net een lening aangevraagd, hoor je vervolgens niets meer van de aanbieder. Terwijl je al administratiekosten of een verzekeringspremie hebt betaald. Of erger: je krijgt een afwijzing voor de lening, maar bent wel je geld kwijt. Regelmatig krijgt de AFM zulke meldingen binnen van consumenten. Een adviseur mag geen kosten rekenen voor de aanvraag van een persoonlijke lening. Waar kun je op letten?
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM ziet risico’s voor crowdfunding-investeerders en scherpt de voorschriften aan
Alle informatie over een crowdfundingproject moet 48 uur vooraf aan openstelling van de inschrijving voor alle investeerders op het platform beschikbaar zijn. Daarnaast wil de AFM dat de sector zijn best doet om te garanderen dat consumenten zich vaker aan het advies houden om maximaal 10% van hun vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding. Lees alles over het onderzoek naar de voorschriften voor crowdfundings-platformen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Drie maatregelen in juli en augustus
AFM legt boete op aan Florentis voor overtreding provisieverbod
AFM waarschuwt tegen 6 nieuwe boilerrooms
AFM legt last onder dwangsom op aan Excon Fuji Securities
 
Recht op toeslag?
Gaat je kind na de vakantie naar school of de dagopvang? Wijzer in Geldzaken heeft een rekentool om in te schatten wat jouw toeslag kan zijn.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Studie minderjarig kind?
Sommige toeslagen zoals kinderbijslag vervallen dan meestal. Gebruik de checklist 18- studeren en geld en regel de geldzaken op tijd.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin