Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   21 december 2017
 
Heb jij nog een beleggingsverzekering (woekerpolis)? Laat je gratis adviseren
Het kan zijn dat jij een beleggingsverzekering hebt, in de media ook wel woekerpolis genoemd. In de meeste gevallen valt het opgebouwde bedrag tegen. Weet dat je gratis advies kunt krijgen over jouw polis. Misschien levert een aanpassing van jouw polis een financieel voordeel op.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Dit ga jij merken van de nieuwe regels voor beleggersbescherming
Door verandering van bestaande wetgeving komen er meer regels voor het beschermen van beleggers. Beleggingsondernemingen moeten bijvoorbeeld meer informatie geven over de kosten van een beleggingsdienst. Het kan ook zijn dat de beleggingsonderneming bepaalde gegevens bij jou opvraagt, zoals jouw de naam, adres, woonplaats of BSN-nummer van de klant.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Wat verandert er door nieuwe wetgeving betaaldiensten?
De Payment Services Directive 2 (PSD2) is de naam voor nieuwe wetgeving voor betaaldiensten. Deze wetgeving gaat in 2018 in. Met PSD2 worden 2 nieuwe betaaldiensten geïntroduceerd waar je gebruik van kunt maken: betaalinitiatiediensten en rekeninginformatiediensten. Wat dat is lees je in de 5 vragen én antwoorden over PSD2.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM wijst beleggingsondernemingen op algemene zorgplicht bij aanbieden bitcoin futures aan retailbeleggers
Sinds kort worden er ook bitcoin-futures verhandeld. De AFM wijst op het risico dat de huidige hype rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies beleggers kan aantrekken die willen handelen in futures op Bitcoin, terwijl zij niet de benodigde kennis en ervaring hebben. De AFM benadrukt daarom dat beleggingsondernemingen een algemene zorgplicht hebben bij het aanbieden van Bitcoin-futures aan retailbeleggers in Nederland.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Zorgverzekering: overstappen of niet?
Aan het eind van het jaar kunt u uw zorgverzekering aanpassen of overstappen naar een andere aanbieder. Met deze drie stappen kiest u bewust.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Zo herken je boilerroom-beleggingsfraude
Wordt u ongevraagd benaderd door een volhardende verkoper? Dan heeft u misschien te maken met boiler room-beleggingsfraude. Waar moet je op letten?
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin