Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   18 januari 2018
 
 
Crowdfunding: dit moet je weten
Crowdfunding is investeren (of het uitlenen) van relatief kleine bedragen door een grote groep investeerders aan particulieren of ondernemingen. Dit gebeurt meestal via een online platform. De risico’s van investeren in crowdfunding op de lange termijn zijn nog niet helemaal duidelijk. De kans bestaat dat je de inleg niet terugkrijgt. Op onze website vind je praktische informatie en veelgestelde vragen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Oproep: deel dit bericht en zorg dat boilerrooms geen kans meer krijgen
Je hebt er vast wel eens van gehoord: een boilerroom. Een boilerroom is een soort telefonische oplichtingspraktijk met nepaandelen die te koop worden aangeboden. Ondanks vele waarschuwingen, krijgt de AFM nog steeds meldingen binnen van mensen die zijn opgelicht en hun geld zijn kwijtgeraakt. Help mee om dit te stoppen. Deel dit bericht met informatie over boilerrooms via de icoontjes van e-mail, Facebook of Twitter of LinkedIn.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Nieuwe regels voor afkoop klein pensioen
De overheid wil graag dat ‘pensioengeld’ ook echt ‘pensioengeld’ blijft. Daarom kunnen pensioenuitvoerders er vanaf 1 januari 2018 voor kiezen om, in plaats van die kleine pensioenen af te kopen, mee te doen aan automatische waardeoverdracht. Dat betekent dat jouw opgebouwde pensioen automatisch naar je nieuwe pensioenuitvoerder gaat als je van baan bent gewisseld. Op de consumenten website lees je wat er nog meer verandert en waar je op moet letten. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
3 maatregelen AFM 
> AFM legt Finles fondsmaatregel en aanwijzing op
> AFM legt boete op voor het niet melden van stemrechten in beursgenoteerd fonds
> AFM stelt GFH Paraplufonds gedeeltelijk open
 
 
Check jouw opgebouwde pensoen
Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je onder andere hoe hoog jouw pensioen is, maar ook hoeveel en wanneer je AOW ontvangt en wat je nabestaande ontvangen als jij overlijdt. 
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Doe de tool 'Wat betekent dit voor mij?'
Vul je gegevens in en krijg inzicht in de veranderingen door gewijzigde wet- en regelgeving die invloed kunnen hebben op jouw portemonnee.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin