Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   15 februari 2018
 
Zo pakt AFM de top 10-risico’s aan in 2018
Deze nieuwsbrief gaat over risico’s in financiële markten waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Deze risico’s krijgen aandacht in het toezicht van de AFM in 2018. We lichten 2 van deze risico’s uit: leningen die niet in het belang van de klant zijn en een tegenvallende financiële situatie na je pensioen. Lees de top 10 risico's en wat de AFM gaat doen om deze risico’s te verkleinen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Leningen niet in het belang van de klant (risico 1)
Veel Nederlanders hebben een persoonlijke lening, doorlopend krediet of staan rood. Kredietvormen die niet onder wet- of regelgeving vallen, zoals lease en huurcontracten, winnen aan populariteit. Net als online leningen waarbij de leensites de keuzes van consument beïnvloeden. Dit kan leiden tot onverantwoorde leningen. Wat gaat de AFM doen om dit risico te verkleinen?
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Tegenvallende financiële positie na pensionering (risico 6)
Veel consumenten hebben geen goed beeld van wat zij kunnen verwachten aan pensioen. Daarnaast ziet de AFM dat veel consumenten niet goed zijn voorbereid op een inkomensterugval bij pensionering. Wat gaat de AFM doen om dit risico te verkleinen?
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM waarschuwt voor boilerrooms en de verspreiding van nepnieuws via media
De AFM waarschuwt weer voor 8 nieuwe boilerrooms. Opvallend is dat deze telefonische beleggingsfraudeurs vaker nepnieuws publiceren via de sociale media en dat deze berichten worden overgenomen door nieuwsdiensten. De AFM heeft gezien dat boilerrooms gebruik maken van nepnieuws dat ze via nieuwsdiensten verspreiden om betrouwbaar en legitiem over te komen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
AFM waarschuwt beleggers voor obligaties van het Nederlands Innovatiefonds
Via de website van het Nederlands Innovatiefonds worden obligaties aangeboden waarbij de AFM vermoedt dat daarbij onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weglaten. Ook vermoedt de AFM dat slechts een beperkt deel van het opgehaalde geld is besteed aan nieuwe, innovatieve technologieën en dat het overgrote deel van het opgehaalde bedrag in zijn geheel niet is belegd en is gebruikt voor andere doelen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Dit kun je nu al doen, voor jouw pensioen.
Ook al is je pensioenleeftijd misschien nog ver weg, toch is het belangrijk om er nu al mee bezig te zijn. Hier lees je hoe je kunt checken hoe jouw pensioenzaken ervoor staan en welke stappen je kunt nemen voor jouw pensioenpositie. 
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Los jij af op jouw doorlopend krediet?
En: kan het voordelig zijn om een bestaande lening over te sluiten? Of: wat moet je doen als je je lening niet meer kunt afbetalen? De antwoorden op deze vragen vind je bij de veelgestelde vragen over lenen op de AFM-website. 
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin