Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   22 maart 2018
 
Maximale kredietvergoeding buitenlandse flitskredietaanbieder 14%
Een flitskrediet is een lening met een korte looptijd en relatief lage leensom (vaak enkele tientallen tot honderden euro’s). Ook buitenlandse aanbieders van minileningen moeten zich houden aan Nederlandse regels over de maximale kredietvergoeding van 14%. Lees meer over deze kosten en wat je kunt doen als de kosten te hoog zijn.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Ondernemingen kunnen onbedoeld aan witwassen meewerken
“Bij crimineel gedrag denken mensen aan moord of bijvoorbeeld berovingen. Maar ook praktijken zoals witwassen, fraude, corruptie, en belastingontduiking kunnen veel impact kan hebben.” Dat zegt Leonie Kroon van de AFM in haar blog over wat de AFM doet tegen het risico op gebruik van de financiële sector voor crimineel gedrag (Risico10).
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Vooraf ingevulde bedragen beïnvloeden kredietwaardigheidstoets bij telefoonkrediet
De kredietwaardigheidstoets van consumenten wordt minder betrouwbaar als bij de inkomens- en lastentoets de bedragen vooraf al zijn ingevuld. Mogelijk lenen klanten daardoor meer dan ze kunnen betalen. Dit is een conclusie uit het onderzoek dat de AFM samen met een telecomaanbieder heeft gedaan naar het effect van vooraf ingevulde bedragen op het invulgedrag van hun klanten.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM wil geen reclame voor snelle hypotheken
Een huis kopen is een ingrijpend besluit met financiële gevolgen voor de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd zijn en de tijd hebben om weloverwogen een besluit kunnen nemen over hun hypotheek. Daarom wijst de AFM hypotheekverstrekkers op de reeds bestaande norm voor reclame-uitingen bij hypothecair krediet.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Maatregelen AFM februari en maart
AFM legt Capital Force last onder dwangsom op
AFM legt boete op aan de heer Kloezen van financieel dienstverlener Visie B.V.
AFM legt boete op aan mevrouw Burgman-Koers van financieel dienstverlener Visie B.V.
 
Vooraf betalen voor een lening?
Bij het afsluiten van een lening mogen nooit kosten in rekening gebracht worden. AFM waarschuwt voor deze werkwijze. Waar moet je nog meer op letten?
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Voorkom schulden door een lening
Bedenk voor je gaat lenen of het echt nodig is. Voorkom dat je door een lening in de schulden komt. Wijzer in Geldzaken geeft tips, informatie en berekentools. 
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin