Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   21 maart 2019
 
AFM bereidt verbod voor op binaire opties en beperkingen aan CfD’s in Nederland
De AFM heeft onderzoek gedaan naar de noodzaak voor nationale maatregelen met betrekking tot de verkoop in of vanuit Nederland van binaire opties en cfd’s. Uit dit onderzoek blijkt dat er reden tot bezorgdheid is over de beleggersbescherming. De AFM is daarom van plan om maatregelen te treffen.
Welke dat zijn kun je lezen in het persbericht via de button 'Lees meer'.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Hoe herken je telefonische fraude met aandelen?
Je ontvangt zomaar een telefoontje van een bedrijf dat jou aandelen aanbiedt. Goed idee? Nee! De kans is groot dat de aandelen waardeloos zijn of zelfs helemaal niet bestaan. Dit soort bedrijven heten boilerrooms. Geef deze oplichters geen kans, en lees op onze website hoe ze te werk gaan.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
meer informatie boilerrooms
 
‘Een mismatch tussen product en klant beschadigt vertrouwen’
Dat zegt AFM'er Lieke Helleman in haar blog. 'Nu sparen nauwelijks nog iets oplevert, spelen sommige aanbieders handig in op de behoefte aan meer rendement. Soms zonder uit te leggen dat achter een mooie belofte een ingewikkeld of risicovol product zit. Vooral over de onervaren consument maken we ons zorgen.' Lees haar hele blog en meer over de aanpak van niet-passende financiële producten op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Volg ons op Facebook en ontvang naast nieuws ook tips en waarschuwingen
Wist je bijvoorbeeld dat jij als consument wordt beïnvloed bij het maken van je keuzes? Dat reclames jouw keuze beïnvloeden, weten we allemaal. Maar dat je ook bij de aankoop van een financieel product wordt verleid of misschien wel misleid, weet niet iedereen. Meer weten? Lees onze laatste post op Facebook en deel deze met je vrienden.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Deze maand 3 maatregelen
AFM legt FPlus Trading last onder dwangsom op
AFM waarschuwt beleggers voor PV-Finance, handelend onder de naam Vetonagroup Enterprises
AFM legt boete op aan Bertholet en Jellema voor aanbieden obligaties Zonneperceel zonder prospectus
 
Ben jij klaar voor PSD2bankieren?
Wist jij dat bedrijven toegang krijgen tot jouw betaalgegevens met de komst van de nieuwe regels voor betaaldienstverlening? Test jouw kennis over PSD2 door 6 korte vragen te beantwoorden en kijk of jij goed voorbereid bent.
naar de test over PSD2
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Schuldenvrij in 6 stappen (Nibud)
15.000 Nederlanders hebben beginnende schulden. Met een goed plan kun je er uitkomen. Hoe? Het stappenplan van het Nibud helpt je om vast te stellen hoeveel aflosruimte je hebt en hoe je dit kunt verdelen over de schuldeisers.
naar het Nibud-stappenplan
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin