Speciaal voor de slimme consument: de nieuwsmail van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   26 juni 2020
 
Cypriotische toezichthouder stopt meerdere beleggingsondernemingen, AFM blijft waarschuwen voor dubieuze beleggingsaanbieders
De Cypriotische toezichthouder heeft de activiteiten van meerdere beleggingsondernemingen, die onder meer risicovolle CFD’s aanbieden, aan banden gelegd. Omdat deze partijen een zogeheten Europees paspoort hebben, mogen zij diensten aanbieden aan mensen in Nederland. De AFM waarschuwt consumenten om niet (zomaar) in te gaan op beleggingsaanbiedingen van buitenlandse partijen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Coronacrisis vraagt om extra aandacht voor zorgvuldige klantbehandeling bij productontwikkeling en -evaluatie
De coronacrisis heeft impact op de behoeftes van consumenten en op de werking van financiële producten. Een mismatch tussen consument en financieel product kan financieel leed veroorzaken. Zorgvuldige productontwikkeling en -evaluatie kunnen problemen voorkomen. De AFM wijst hierbij op het belang dat aanbieders tijdig nagaan of het product nog steeds voldoet.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Private lease: zo duur wordt je laptop 
Private - of operational lease is te vergelijken met het huren van een product. Voor een 'vast' bedrag per maand kun je bijvoorbeeld een nieuwe laptop gebruiken. De kosten zijn hoog. Hoe worden deze berekend? En waar moet je op letten bij het afsluiten van een contract? We geven je 4 tips! Bovendien laten we het verschil zien tussen direct betalen, gespreid betalen en private lease.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Waarom wil de AFM toezicht op private lease producten?
Wij hebben de minister gevraagd om wetgeving voor private-leaseproducten. Waarom? AFM’er Eva-Lotte Bakker legt het uit en vertelt over de risico’s van private lease voor consumenten.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM en duurzaamheid. Wat betekent dat voor jou?
Een van de uitgangspunten van de AFM-visie op duurzaamheid is dat jij goed geïnformeerd en geadviseerd wordt over duurzaamheid als je een financiële beslissing moet nemen. Jij wilt weten of een product bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen. Wat verwacht de AFM nog meer van financiële ondernemingen. Hoe gaat ze toezicht houden? Je leest het in de AFM-visie op duurzaamheid.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Overig nieuws 
Tweede kamer in gesprek met AFM over risico's financiële stelsel
FSC: voorkom dat economische crisis omslaat in financiële crisis
 
Fraude via Whatsapp. Hoe herken je het?
Krijgt u per WhatsApp een dringend hulpverzoek van een bekende? Er kan sprake zijn van fraude. Hoe herken je fraude? Hoe voorkome je fraude? De Fraudehelpdesk legt uit.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Nibud: wees dapper, kom in actie
Mensen met geldzorgen vinden het vaak moeilijk om hulp te vragen. 'Wees dapper, zoek hulp', zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. In hun online Geldkrant geeft het Nibud informatie en tips voor huishoudens die financiële problemen hebben door de coronacrisis.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin