Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   19 maart 2021

Deze keer een nieuwsspecial in het teken van de 'Week van het geld'. Dé week voor o.a. ouders, scholen en gemeentes om aandacht te besteden aan financiële zelfredzaamheid van kinderen voor later. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken. 

De AFM ondersteunt dit initiatief 
AFM-bestuurder Jos Heuvelman zegt hierover: 'Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen bewust maken van wat geld is en wat je er mee kunt. Zo zijn ze beter voorbereid voor later. Door de Week van het geld komen kinderen op een leuke én leerzame manier met geld in aanraking. De AFM ondersteunt dit initiatief en is partner van de Week van het geld.' 

Lees de online versie
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Wat is de Week van het geld?
De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. De activiteiten richten zich naast primair onderwijs ook op (speciaal) voortgezet onderwijs, MBO en het Life event 18 jaar worden. Iedereen kan mee doen. Meer informatie over deze tiende editie vind je op de website van de Week van het geld. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
meer informatie week van het geld
Nieuw: Studio Week van het geld
De Week van het geld is dit jaar vanwege de coronocrisis helemaal online. Naast alle andere activiteiten is er iets nieuws: Studio Week van het geld. Met de hele week programma’s voor diverse doelgroepen, zoals het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het mbo, maar ook voor ouders gemeentes, en financiële professionals. Een journaal, kinderpersconferentie met YouTuber Dylan Haegens en andere items gericht op alles wat met geld te maken heeft. Kijk je mee?
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
programma studio week van het geld
Aan welke activiteiten kan je allemaal meedoen?
Tijdens de week worden er speciale activiteiten georganiseerd. Zo kan een school bijvoorbeeld een online gastles boeken en of via de website zelf een les uitkiezen om te geven in de klas. Ook is er een speciale financiële uitgave van de Dagobert Duck te bestellen evenals posters en ander lesmateriaal. Het meeste lesmateriaal is het hele jaar te bestellen of te downloaden. Klik op 'lees meer' om alle activiteiten van deze Week van het geld te bekijken. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Koningin Máxima opent de 10 editie op 22 maart
Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandagochtend 22 maart in Den Haag de tiende editie van de Week van het geld. Het thema is dit jaar ‘Leren omgaan met geld is goud waard’. Bij de opening zijn ook minister Hoekstra van Financiën en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media aanwezig. Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin