Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten

Lees online  |  Afmelden
AFM   15 december 2016
Heeft u nog recht op een toeslag? Doe de check. Wist u dat het pensioenbedrag bij een pensioen met beschikbare premieregeling lager kan zijn dan u misschien verwacht? En: geef uw mening over de AFM. Dit en meer leest u in de Consumentennieuwsbrief van december 2016.
Lees de online versie
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
Pensioenbedrag kan bij pensioen met beschikbare premieregeling lager zijn
De opbouw van een pensioen met een beschikbare premieregeling is afhankelijk van veranderende factoren zoals rente, hoe goed de beleggingen het doen en levensverwachting. Dit betekent dat u misschien een lager pensioenbedrag krijgt dan u verwacht op basis van uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO).
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Last onder dwangsom voor financieel adviseur Sturz
Sturz heeft een financieel adviesbureau met een vergunning van de AFM. Als onderdeel van het toezicht van de AFM moet Sturz de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars 2016 invullen. Ondanks herhaalde verzoeken heeft Sturz de gevraagde informatie niet aan de AFM geleverd.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
‘Let op! Geld lenen kost geld’ geen onmiddellijk effect
De waarschuwing 'Let op! Geld lenen kost geld' heeft geen onmiddellijk effect op het gedrag en de houding van consumenten wanneer zij online een lening afsluiten.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Geef uw mening: doe mee aan ons stakeholdersonderzoek
De AFM start binnenkort met een onderzoek onder consumenten, onder toezichtstaande ondernemingen en andere belanghebbenden. Wij willen graag weten wat u van ons verwacht en hoe u de AFM als organisatie waardeert. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
 
AFM onderzoekt de ervaringen met crowdfunding
De AFM verricht onderzoek onder crowdfunding investeerders en haalt input op bij crowdfundingplatforms. Op basis van dit onderzoek wil de AFM de effectiviteit van het toezicht en de voorschriften voor crowdfunding verbeteren.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Recht op teruggave?
Soms kunt u een toeslag krijgen van de Belastingdienst. Op de website van het Nibud kunt u zelf een berekening maken of u recht heeft op een van de regelingen zoals huur- of zorgtoeslag. Bereken het eenvoudig met de rekenhulp van het Nibud.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Kies uw zorgverzekering
Elk jaar kunt u voor 1 januari van zorgverzekering wisselen. Als u niets doet, dan behoudt u uw oude polis. Maar is deze polis nog wel de juiste voor uw situatie? Het stappenplan van Consuwijzer helpt u bij het maken van de keuze.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin