Nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   31 maart 2017
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor financiële ondernemingen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vanaf nu publiceren wij ook artikelen van De Nederlandsche Bank (DNB) in deze nieuwsbrief, zodat u nog beter op de hoogte bent van het toezicht.
 
Nieuwe normbedragen voor kredietverstrekking
De nieuwe normbedragen voor kredietverstrekking aan consumenten zijn gewijzigd. Deze normbedragen zijn bedoeld voor kredieten die u vanaf 1 april 2017 verstrekt. Bij de beoordeling worden ook de woonlasten betrokken. De norm is aangepast aan de prijsindexering.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Systematische analyse integriteitsrisico’s prioriteit voor DNB
DNB heeft na onderzoek onder banken in Caribisch Nederland vastgesteld dat er verbeteringen nodig zijn in de manier waarop de banken haar integriteitsrisico’s in beeld krijgen. Risico’s zoals witwassen en corruptie worden nog onvoldoende in kaart gebracht en gerichte maatregelen ter voorkoming blijven daarmee achter. DNB geeft in haar BES-toezicht dan ook prioriteit aan de uitvoering van de verplichte systematische integriteitrisicoanalyse.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
Marktmonitor 2017
In februari 2017 is de marktmonitor gestuurd naar banken, kredietverenigingen en kredietaanbieders. De marktmonitor is een lijst met vragen over uw bedrijfsvoering en over enkele onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving. U heeft tot uiterlijk 14 april aanstaande de tijd om de marktmonitor in te vullen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Koop op afbetaling
De AFM ontvangt signalen dat ondernemingen krediet in de vorm van koop op afbetaling verstrekken. Wist u dat u daarvoor een vergunning nodig heeft van de AFM?
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
Heeft u vragen?
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u een e-mail sturen aan bes@afm.nl.

Meer nuttige informatie kunt u vinden op de website over Caribisch Nederland.
Website Caribisch Nederland
Mail
 
Nieuwsbriefabonnement wijzigen
Deze nieuwsbrief is samengesteld op basis van uw persoonlijke voorkeuren. U kunt deze voorkeuren zelf aanpassen.
Gegevens wijzigen
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin