Nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   28 augustus 2017
Dit is de Nederlandse nieuwsbrief voor Caribisch Nederland. Klik op de link hieronder als u de voorkeur heeft voor de Engelse versie.
Lees de Engelse versie
 
Provisies orv's gaan omlaag
De AFM ziet dat diverse verzekeringsmaatschappijen zeer hoge provisies van de overlijdensrisicoverzekeringen (orv’s) vergoeden aan bemiddelaars. Dit is niet in het belang van de klant. Na interventie van de AFM worden in 2018 de provisies naar beneden aangepast, waardoor de premies van orv’s voor de klanten ook lager worden.
Meer informatie over provisie kunt u lezen op de website van de AFM.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Een persoon vraagt tegelijkertijd een hypothecaire lening aan én een persoonlijke lening. Hoe moet u dat berekenen?
Het antwoord op deze vraag vindt u bij de vernieuwde veelgestelde vragen onder het kopje Kredietverlening. Naast kredietverlening vindt u hier ook de geactualiseerde veelgestelde vragen over: vakbekwaamheid, informatieverstrekking, vergunning, leidinggeven en regelgeving.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
Krediettabel verplicht in reclame
Begin 2017 heeft de AFM een aantal kredietreclames gezien die niet voldoen aan de regelgeving. Als er kosten van een krediet worden genoemd (zoals een APR of maandtermijn) moet er in de reclame ook een krediettabel staan (zie artikel 7.4 Bfm BES). Controleer daarom uw reclame-uitingen en zorg ervoor dat deze voldoen aan de regelgeving. Als de AFM nogmaals advertenties ziet die niet voldoen, dan neemt de AFM contact op met de desbetreffende kredietaanbieder en kunnen formele maatregelen worden genomen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
DNB doet onderzoek naar transactiemonitoring
Dit jaar besteedt DNB extra aandacht aan transactiemonitoring. Met een adequaat transactiemonitoringproces kunnen financiële instellingen in Caribisch Nederland effectief de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering bestrijden. In de afgelopen jaren heeft DNB aandacht besteed aan cliëntintegriteit. Meer informatie over deze wettelijke verplichting leest u op de website van DNB in Caribisch Nederland.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
Heeft u vragen?
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u een e-mail sturen aan bes@afm.nl.

Meer nuttige informatie kunt u vinden op de website over Caribisch Nederland.
Website Caribisch Nederland
Mail
 
Nieuwsbriefabonnement wijzigen
Deze nieuwsbrief is samengesteld op basis van uw persoonlijke voorkeuren. U kunt deze voorkeuren zelf aanpassen.
Gegevens wijzigen
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin