Nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   22 maart 2018
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor financiële ondernemingen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vanaf nu publiceren wij ook artikelen van DNB in deze nieuwsbrief, zodat u nog beter op de hoogte bent van het toezicht.
Lees de Engelse versie
 
Nieuwe normbedragen voor kredietverstrekking
De normbedragen voor kredietverstrekking aan consumenten zijn gewijzigd. Deze normbedragen zijn bedoeld voor kredieten die u vanaf 1 april 2018 verstrekt. Bij de beoordeling worden ook de woonlasten betrokken. De norm is aangepast aan de prijsindexering.
Mail
Facebook Twitter
Lees meer
 
Aandacht voor uitbesteding van financiële dienstverlening
Het aantal vragen vanuit financiële instellingen aan DNB over ‘uitbesteding’ neemt toe. DNB overweegt om in juni een seminar te organiseren op Bonaire en dan kan het onderwerp ‘uitbesteding’ zeker aan de orde komen. Lees het hele nieuwsbericht op de website van DNB via lees meer.
Mail
Facebook Twitter
Lees meer
 
Hoe verstrek je een cash covered creditcard?
Voorafgaand aan de verstrekking van een cash covered creditcard hoeft geen berekening te worden gemaakt van het maximaal te verstrekken krediet. Bij een cash covered creditcard wordt een bedrag ter hoogte van de kredietlimiet van de creditcard ‘vastgezet’ op een geblokkeerde rekening. Bedragen die met de creditcard worden betaald worden daarmee altijd volledig gedekt door het geblokkeerde bedrag.
Mail
Facebook Twitter
Lees meer
 
Heeft u vragen?
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u een e-mail sturen aan bes@afm.nl.

Meer nuttige informatie kunt u vinden op de website over Caribisch Nederland.
Website Caribisch Nederland
Mail
 
Nieuwsbriefabonnement wijzigen
Deze nieuwsbrief is samengesteld op basis van uw persoonlijke voorkeuren. U kunt deze voorkeuren zelf aanpassen.
Gegevens wijzigen
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin