Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   24 mei 2018
 
Vervroegd aflossen op je hypotheek? Gebruik het AFM-stappenplan en de checklist
Wil je vervroegd aflossen, dan moet je vaak een vergoeding betalen. Met het stappenplan en de checklist 'Vervroegde aflossing hypotheek' helpen we je om duidelijkheid te krijgen over hoe de vergoeding kan worden berekend. De berekeningswijze wordt met praktijkvoorbeelden stap voor stap toegelicht en geeft aan waar je op kunt letten.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Hoe herken je fraude en oplichting? 
De AFM ontvangt regelmatig meldingen van consumenten die zijn opgelicht. Veel meldingen gaan over boilerrooms, waarbij je zomaar wordt gebeld met een zogenaamd goed beleggingsvoorstel. Ook gaan veel meldingen over het vooraf geld betalen voor het krijgen van een lening. Hoe herken je de fraudeurs? Dit en meer lees je op de waarschuwingspagina. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Welke aanpassingen in wetten en regels stelt AFM voor?
Om in de dynamische financiële markt consumenten, retailbeleggers en financiële ondernemingen voldoende te kunnen beschermen, blijft vernieuwing van wetten en regels nodig. Ieder jaar geeft de AFM haar wensen door aan de minister van Financiën. Dit jaar wil de AFM onder andere een Europese aanpak voor flitskrediet, ICO's en crypto's. Dit en meer lees je in ons persbericht.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
In mei zijn er twee vergunningen ingetrokken
Als de AFM een overtreding vaststelt, kan dit leiden tot bijvoorbeeld het intrekken van een vergunning. In mei zijn de volgende twee vergunningen ingetrokken: AFM trekt trekt de advies- en bemiddelingsvergunning in van Personal Service 4U en AFM trekt de advies- en bemiddelingsvergunning in van de heer G.P. van der Leij handelend onder de naam De Vestelier Financiële Diensten. Op onze website lees je meer over de maatregelen. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
In zes stappen schulden-vrij!
Beginnende schulden? Met een goed plan kun je eruit komen. Met de invultool van het Nibud maak je een realistisch aflosplan.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Test: herken jij valse websites en url's?
Ben jij ervan overtuigd dat alleen dommeriken in een oplichtingstruc trappen? Doe de test op de website van de Fraudehelpdesk.nl.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin