Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   21 juni 2018
 
Pensioenoverzicht gaat ook mee- en tegenvallers tonen
Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je een overzicht van je werknemerspensioen en je AOW. Vanaf volgend jaar september lees je hier ook hoe hoog jouw pensioen wordt met mee- en tegenvallende economische ontwikkelingen. Zo kun je bij je financiële planning al rekening houden met eventuele risico's van een te laag pensioen. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Zeg nee tegen ongevraagde telefonische verkoop aandelen
Nog steeds ontvangt het Meldpunt van de AFM klachten van consumenten die zijn opgelicht door een boilerroom. Een boilerroom is een verzamelnaam voor frauduleuze personen en organisaties die, met gehaaide verkopers, potentiële beleggers telefonisch benaderen met een ‘geweldig investeringsaanbod'. Met onze tips krijgen ze bij jou geen kans! Deel dit bericht via de social media buttons hieronder.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
Minipensioenen vervallen in 2019. Kom in actie.
Pensioenfondsen mogen vanaf 2019 heel kleine pensioenen, van maximaal €2 per jaar, laten vervallen. Als je jouw minipensioen wilt behouden, dan moet je zelf in actie komen. Ook veranderen de regels voor de afkoop van pensioen en waarde-overdracht van pensioen. Lees de informatie over afkoop van pensioen en wat er binnenkort gaat veranderen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
Studerend kind na de vakantie?
Zo'n 58% van de ouders draagt bij aan studiekosten van hun kind door een financiële bijdrage te geven. Aan welk bedrag kun je denken en hoe kun je jouw studerende kind ondersteunen?
lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Kijk op mijnpensioenoverzicht.nl 
Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je jouw opgebouwde pensioen en het AOW-bedrag dat je krijgt. Hoe het overzicht werkt en wat je op het overzicht kunt vinden, zie je in de animatie. 
lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin