Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   26 juli 2018
AFM-animatie: cryptobezitter belegt beheerst
De AFM heeft als eerste onderzoek gedaan naar de Nederlandse cryptobezitter: wie zijn ze en waarom beleggen ze in crypto's? Ruim tweederde (69%) van de crypto-investeerders heeft een bedrag van minder dan €1000 ingelegd en slechts 2% speculeert met geleend geld. Meer informatie over de cryptobelegger in de animatie. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
bekijk animatie
 
Kijktip: 'Onjuiste berekeningen bij vervroegde hypotheekaflossing'
Uit onderzoek van de AFM blijkt dat nog niet alle hypotheekaanbieders in alle gevallen een correct bedrag voor het vervroegd aflossen van de hypotheek in rekening hebben gebracht. Meerdere huizenbezitters betaalden een te hoge vergoeding (boeterente) voor vervroegde aflossing. Dit en meer wordt uitgelegd in de AFM-video 'Onjuiste berekeningen bij vervroegde hypotheekaflossing.'
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Naar de video
 
Heb jij nog een beleggingsverzekering (woekerpolis)? Laat je gratis adviseren.
Alle verzekeraars hebben hun klanten met een hypotheek- of pensioenbeleggingsverzekering aangezet tot actie om inzicht te krijgen in de financiële situatie van hun polis. De meeste mensen hebben inderdaad al actie ondernomen. Jij nog niet? Lees hoe jij een advies kunt krijgen voor jouw polis. Gratis. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Verpakte beleggingsproducten niet beschikbaar door ontbreken essentiële-informatiedocument
Sommige consumenten vragen zich af waarom bepaalde beleggingsproducten, zoals veel Amerikaanse indextrackers, niet beschikbaar zijn in Nederland. Dat komt omdat ontwikkelaars deze producten alleen aan Nederlandse consumenten mogen verkopen als zij voldoen aan Europese regelgeving.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
Vier maatregelen AFM juni en juli
AFM beboet DeGiro B.V. voor niet tijdig melden transacties
AFM beboet accountantsorganisatie Baker Tilly Berk voor slechte beheersing integriteitsrisico’s
AFM: Handel New Sources Energy NV hervat
AFM legt SRLEV N.V. (Reaal) last onder dwangsom
 
Grip op jouw beleggingsverzekering
Voor veel beleggingsverzekeringen bestaan nu betere alternatieven dan toen ze werden afgesloten. Voor elke bezitter van zo’n polis is het slim om na te gaan of er aanpassingen mogelijk zijn. Deze special helpt jou daarbij.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter
Ontslagen? Deze zaken
kun je regelen
Heb je recht op een ontslagvergoeding? Heb je recht op een uitkering en toeslagen? Je inkomsten veranderen. Breng je inkomsten en uitgaven daarom in kaart. Denk ook aan de gevolgen voor je pensioen.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin