Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   23 augustus 2018
Brengt gamification ons naar een volgend level? 
Spelelementen gebruiken om mensen te informeren of motiveren heet 'gamification'. Gamification biedt aanbieders van financiële producten en diensten nieuwe mogelijkheden om consumenten meer te betrekken bij hun financiële situatie. Maar brengt het ons ook naar een volgend level? AFM'er Ruben Cox vertelt er over in zijn blog: 'Naar een volgend level?'.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees het blog over Gamification
 
Hoe betrouwbaar zijn vergelijkingssites? De AFM geeft tips
Via vergelijkingssites kun je producten (bijvoorbeeld op basis van prijs of productvoorwaarden) met elkaar vergelijken. Het is meestal geen persoonlijk advies; je moet zelf kiezen welk product het beste past bij jouw situatie. Waar moet je op letten? Bekijk de tips en filmpjes op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Naar de tips voor vergelijkingssites
 
Welke verplichte pensioeninformatie moet je ontvangen van je werkgever?  
Er gelden sinds kort nieuwe regels voor pensioenadviseurs die werkgevers adviseren over pensioen voor hun werknemers. De regels moeten leiden tot een beter pensioenadvies. Als jij een pensioenregeling hebt via je werkgever, dan ontvang je op verschillende momenten informatie over jouw opgebouwde pensioen. Welke informatie je allemaal moet ontvangen, lees je op onze website.  
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar verplichte pensioeninformatie
 
AFM legt boete op aan B.A. van Doorn & Comp. B.V. voor niet (onverwijld) melden redelijk vermoeden van gebruik van voorwetenschap
De AFM heeft op 19 april 2017 een bestuurlijke boete van €50.000 opgelegd aan B.A van Doorn & Comp. B.V. (Van Doorn). De boete is opgelegd vanwege het niet (onverwijld) melden van een redelijk vermoeden van het gebruik van voorwetenschap door een van haar cliënten.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar het persbericht
 
Zes manieren om je pensioen aan te vullen
Je krijgt straks een AOW-uitkering en als je in loondienst hebt gewerkt ook een werknemers-pensioen. Is dit wel voldoende om na je pensionering je uitgaven te kunnen blijven betalen? Hier lees je wat je kunt doen als je denkt dat je  toch meer inkomen nodig hebt voor later.
naar pensioen aanvullen
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Hoe herken je een phishingmail?
Heb jij wel eens een e-mail van je bank ontvangen met als onderwerp: 'Uw bankpas is verouderd', 'Uw nieuwe bankpas ligt klaar' of 'Voorkom blokkade'? Banken sturen dit soort gegevens nooit per mail. Gebruik de e-mailwijzer van de Fraudehelpdesk om deze zogenaande phishingmails te herkennen. 
check jouw e-mail
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin