Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   21 december 2018
Minder interesse in crypto's
Het aantal Nederlandse cryptobezitters is scherp gedaald en degenen die nog wel crypto’s in bezit hebben, zijn minder actief. Ook de interesse in Initial Coin Offerings (ICO’s) vermindert. Hoe dat komt en wat je nog meer moet weten over crypto's kun je lezen op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Naar de website
 
Hoe herken je telefonische oplichting met aandelen?
De AFM krijg nog dagelijks meldingen binnen van mensen die zijn opgelicht door zogenaamde boilerrooms. Ze zijn hun geld kwijt nadat ze waardeloze aandelen hebben gekocht. Vaak kunnen ze niet meer bij de aandelen en krijgen ze geen contact meer met het bedrijf waar ze de aandelen gekocht hebben. Hoe weet je of je te maken hebt met een boilerroom? Je leest het op onze website. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar werkwijze boilerroom
 
'Ondernemingen kunnen onbedoeld aan witwassen meewerken'
Uit onderzoek van de AFM blijkt dat beleggingsondernemingen niet alle vereisten even goed naleven om witwassen tegen te gaan. Dat is wel erg belangrijk. AFM'er Leonie Kroon schreef er een blog over: 'Financiële ondernemingen hebben een belangrijke poortwachtersfunctie.' Meer weten over hoe de AFM op dit gebied toezicht houdt? Lees dan de hele blog  op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees de blog van Leonie
 
AFM legt lasten onder dwangsom en boete op in december
AFM legt de heer Persoon last onder dwangsom op
AFM legt Brucon Krommenie B.V. last onder dwangsom op
AFM legt Young & Parker International B.V. last onder dwangsom op
AFM beboet Novum Bank voor aanbieden flitskrediet zonder vergunning
 
 
Tips en wijzigingen 2019 zorgverzekering
Ieder jaar kun je wisselen van zorg- verzekering. Wijzer in Geldzaken zet op een rij wat er in 2019 verandert. Ook geeft zij tips die je helpen bij je besluit om te blijven of om over te stappen.
naar tips zorgverzekering
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Heb jij recht op een toeslag?
Op de website van de Belastingdienst vind je alle informatie over toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Ook kun je berekenen of je recht hebt op een toeslag.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin