Nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   13 februari 2019
Ook in 2019 onderzoek naleving voorkoming witwassen en terrorismefinanciering
In 2018 is de AFM gestart met onderzoeken naar de naleving hiervan bij financiële dienstverleners die bemiddelen in levensverzekeringen. Ook in 2019 besteedt de AFM daar aandacht aan in de marktmonitor van 2019 en gaat zij op bezoek bij een aantal financieel dienstverleners. Wat de AFM nog meer gaat onderzoeken, lees je in het nieuwsbericht.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar het nieuwsbericht
 
AFM werkbezoek 2018: hypothekenmarkt in beeld
De AFM heeft verschillende instellingen en relevante stakeholders bezocht. De uitkomsten van de Marktmonitor 2018, betalingsachterstanden en de Wwft BES waren hierbij belangrijke gespreks-onderwerpen. Daarnaast heeft de AFM het werkbezoek gebruikt om haar kennis over de hypothekenmarkt te vergroten.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
Wat gaat de AFM doen in 2019?
Voor 2019 besteedt de AFM aandacht aan onder andere de Marktmonitor, kredietverlening en passende advisering. Ook ligt de focus op het aanpakken van illegale aanbieders en het oplossen van incidenten en onderzoeken van ontvangen signalen. Meer weten wat de AFM doet in 2019? Klik op lees meer.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
Aankondiging marktmonitor 2019
Begin 2019 brengt de AFM de Marktmonitor weer uit. Dit jaar worden er meer vragen gesteld over de naleving van de anti-witwaswetgeving en terrorismefinanciering en controleert de AFM strenger of de vragen juist zijn ingevuld. Wat is de Marktmonitor precies en waarom bent u verplicht om deze in te vullen? U leest het op de vernieuwde pagina Marktmonitor. Klik op lees meer.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
Verdachte transactie of situatie? Meld het de AFM
Als financiële onderneming kun je te maken krijgen met verdachte situaties of zelfs overtredingen van de wet. Denk aan vervalsing, fraude of iemand die zonder vergunning financieel advies geeft. Ook zijn er situaties die u verplicht moet melden aan de AFM. Welke incidenten u moet melden en hoe u dit kunt doen, leest u op de nieuwe webpagina over meldingen en signalen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
meldingen en signalen
 
Heeft u vragen?
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u een e-mail sturen aan bes@afm.nl.
 
Meer nuttige informatie kunt u vinden op de website over Caribisch Nederland.
Website Caribisch Nederland
Mail
 
Nieuwsmailabonnement wijzigen
Deze nieuwsmail is samengesteld op basis van uw persoonlijke voorkeuren. U kunt deze voorkeuren zelf aanpassen.
Gegevens wijzigen
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin