Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   19 april 2019
Variabel pensioen iets voor jou? Bekijk onze tips
Heb je een kapitaal- of premieregeling, dan kun je kiezen tussen vast en variabel pensioen. Bij een vast pensioen wordt je pensioenkapitaal omgezet in een levenslang pensioen en ontvang je een maandelijks vast bedrag. Bij een variabel pensioen is dat anders. Hoe zit het precies? Meer info én tips, vind je op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
meer informatie vast of variabel pensioen
 
Beleggen in grond? Verdiep je in de risico's
Het is de laatste tijd weer regelmatig in het nieuws: beleggen in (landbouw)grond. Je hebt recht op een deel van de winst als de grond meer waard is geworden, bijvoorbeeld als gevolg van een wijziging van een bestemminsplan. Grondspeculaties vallen vaak niet onder toezicht van de AFM. Laat je goed informeren en verdiep je in de risico’s van dit soort beleggingen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
risico's beleggingsobjecten
 
Onze bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven wordt leraar
‘Na 20 jaar in raden van bestuur te hebben gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar in de publieke sector, wil ik nu ook een meer concrete bijdrage leveren. Dichter bij de mensen die dat het meest nodig hebben. Voor mij betekent dat een keuze voor het speciaal onderwijs', zegt Merel. Ze start met de opleiding leraar basisonderwijs en vertrekt op 1 september bij de AFM.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees alles over merel's vertrek
 
‘Binaire opties hebben niets met beleggen te maken’
Dat zegt AFM'er Steven Hu in zijn blog over het verbod op de verkoop van binaire opties en beperkingen aan de verkoop van CFD’s aan retailbeleggers dat per 19 april is ingegaan. Het is bijna onmogelijk om op lange termijn winst te maken met binaire opties. De meerderheid verliest juist veel geld met het handelen in binaire opties. Lees zijn hele blog op de website. 
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Blog over binaire opties
 
Crypto's in 2018: meer diepte- dan hoogtepunten
Het was een roerig jaar met een schommelende bitcoinkoers en een groeiend aantal oplichtingspraktijken. En de AFM waarschuwde voor de gevaren van crypto’s. Een belangrijk effect daarvan was dat geen enkele belangrijke financiële instelling cryptodiensten aanbood en de meeste consumenten beheerst omgingen met crypto’s.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Deze maand 3 boetes
AFM beboet SBM Offshore voor niet tijdig openbaar maken voorwetenschap
AFM legt boete op aan Mooren van De Waerdt Vermogensbeheer
AFM legt boete op aan Holtschoppen van De Waerdt Vermogensbeheer
>  
 
Tips over vakantie en geldzaken
Beantwoord een paar vragen over je vakantie in de tool van Wijzer in geldzaken en ontvang tips en aandachtspunten voor je geldzaken.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Heb jij nog recht op een tegemoetkoming?
Laat geen geld liggen en doe de test op de website van het Nibud. Zo weet je meteen of jij nog recht het op geld.
bereken
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin