Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   21 juni 2019
Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie? Denk aan je pensioen
Ga je bijvoorbeeld scheiden of raak je je baan kwijt? Dan heeft dat gevolgen voor de hoogte van je pensioen. Op onze website staan een aantal situaties geschetst. We leggen uit wat de gevolgen kunnen zijn en geven tips over wat je moet doen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Betaal nooit vooraf geld voor een lening
Vooral via internet en social media wordt geadverteerd met aanbiedingen voor het afsluiten van leningen zonder BKR-toetsing. Zit jij financieel net even moeilijk, dan is de verleiding groot om hierop in te gaan. Soms wordt een vooruitbetaling gevraagd voor zogenaamde administratiekosten. Ga daar nooit in mee! Lees meer tips op onze website om onterechte kosten bij een lening te voorkomen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar de tips
 
Dit kun je doen om je voor te bereiden op een financieel adviesgesprek
Een verzekering, hypotheek of pensioen afsluiten, maar weinig kennis van zaken? Dan kun je een financieel adviseur in de arm nemen. De adviseur vraagt veel informatie van je. De adviseur moet weten welk doel je hebt, wat je financiële positie is, welke risico’s je wilt nemen en welke kennis en ervaring je hebt. Bereid je dus goed voor. Hoe? Dat lees je op onze speciale pagina's over advies en bemiddeling.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Vergunning, waarschuwing of goedgekeurd prospectus? Je vindt het via de tool 'Check je aanbieder'
Via 'Check je aanbieder' vindt je wat er bij de AFM bekend is over de onderneming waarmee jij zaken wilt doen. Zo kun je zien of de aanbieder, bemiddelaar of adviseur beschikt over een vergunning. Ook vind je hier of er gewaarschuwd is tegen deze onderneming of dat er een prospectus is goedgekeurd.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
2 maatregelen in mei en juni
AFM legt beheerder beleggingsinstelling last onder dwangsom op
AFM legt Peter Verdonck van PV-Finance last onder dwangsom op
 
Een nieuw pensioenstelsel: waarom eigenlijk?
Bekijk deze animatie van het ministerie van Sociale Zaken en je weet het. Deel gemakkelijk via facebook of Twitter.  
naar de animatie
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Wat verandert er als jouw kind 18 wordt?
Als ouder ben je dan niet meer financieel verantwoordelijk voor jouw kind. Het Nibud zet op een rij wat er allemaal verandert en waar je rekening mee moet houden.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin