Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   18 juli 2019
 
Heb jij nog een beleggingsverzekering (woekerpolis)? Zo krijg je direct gratis hersteladvies
80% van de mensen met een beleggingsverzekering heeft al gereageerd op de brieven van de verzekeraar. Heb jij zo’n polis en heb jij nog geen keuze gemaakt? Dan raadt de AFM je aan om alsnog gratis ‘hersteladvies’ in te winnen. Neem voor de mogelijkheden contact op met jouw verzekeraar of het Loket Hersteladvies Beleggingsverzekeringen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
AFM positief over plan van aanpak witwassen
Witwassen is het uitvoeren van financiële transacties om te verbergen waar het geld vandaan komt. Hierbij worden vaak financiële dienstverleners of bijvoorbeeld geldkoeriers gebruikt. Dit is schadelijk voor de financiële markten. De ministeries van Veiligheid en Jusititie en Financiën hebben samen een plan gemaakt om witwassen tegen te gaan.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Blog AFM'er Lieke Helleman: ‘Een mismatch tussen product en klant beschadigt vertrouwen’
Snel winst en weinig risico’s. Nu sparen nauwelijks nog iets oplevert, spelen sommige aanbieders handig in op de behoefte aan meer rendement. Soms zonder uit te leggen dat achter een mooie belofte een ingewikkeld of risicovol product zit. Vooral over de onervaren consument maken we ons zorgen', zegt AFM'er Lieke Helleman in haar blog over de risico's en de aanpak van niet-passende producten.  
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees het hele blog
 
Meer nieuws van de AFM
AFM in gelijk gesteld in tuchtzaak tegen accountant Greenchoice
David Voetelink benoemd tot lid raad van toezicht AFM
Banken hebben ruim 1,27 miljard uitgekeerd aan mkb’ers
AFM legt F. Amar een last onder dwangsom op
 
GeldChecker: een geldkrant voor jongeren
37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder heeft een schuld. Eén op de vier heeft betalingsachterstanden. De GeldChecker is een hulpmiddel in het bereiken van financiële redzaamheid, bedoeld voor jongeren van 16 tot 21.

Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Wat is er per 1 juli veranderd in jouw portemonnee?
De tool 'Wat betekent dit voor mij?' geeft inzicht in de veranderingen door gewijzigde wet- en regelgeving die invloed kunnen hebben op jouw portemonnee. Vul je gegevens in en ontvang een overzicht van maatregelen die voor jou van belang zijn om te weten.
naar de tool
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin