Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   19 september 2019
 
Check je aanbieder!
Dat zal mij niet gebeuren, zul je vast denken. Toch krijgt de AFM dagelijks meldingen van mensen die telefonisch of via internet zijn opgelicht. Zij werden benaderd met een 'interessant' beleggingsvoorstel. Hoe voorkom je dat je wordt opgelicht? Wees kritisch, herken de signalen en check je aanbieder!
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Signalen melden bij de AFM heeft zin
De AFM vindt het belangrijk om klachten, tips en signalen te ontvangen. Ons signalenteam beoordeelt elke klacht of melding apart. Afhankelijk van het aantal of ernst van de signalen, doen zij verder onderzoek. Soms is één signaal met een grote impact op één individu al voldoende voor vervolgonderzoek. Lees verder op onze website over hoe jouw melding kan leiden tot een maatregel.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees meer
 
AFM beboet Santander Consumer Finance Benelux voor overtreding regels kredietverstrekking
De AFM heeft op 30 augustus 2019 aan Santander Consumer Finance Benelux B.V. (SCF Benelux) een bestuurlijke boete van €1.125.000 opgelegd voor overtreding van consumptief kredietregels.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
AFM legt Raedts als bestuurder van Vastgoedfonds Nederland een last onder dwangsom op
De AFM heeft op 30 augustus 2019 een last onder dwangsom opgelegd aan de heer S.E.M. Raedts, bestuurder van Vastgoedfonds Nederland B.V. (Vastgoedfonds Nederland). Raedts moet essentiële informatie verstrekken aan beleggers die hebben geïnvesteerd in obligaties van Expat Real Estate Fund IV B.V. (EREF IV).
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
Heb jij een schuld en wil je er van af? Ga naar de site 'Kom uit je schuld'
Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Als we schulden hebben, wachten we gemiddeld 5 jaar met hulp zoeken. Dat is zonde, want dan loopt de schuld aleen maar op. Deze website van o.a. het ministerie van Sociale Zaken biedt hulp. Kom je eruit?
naar de website
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Dit kun je doen met een oude polis of spaarbankboekje
Heb jij een oude polis of een oud spaarbankboekje gevonden? Of heb je nog een oude ongebruikte bankrekening met zogenaamde slapende tegoeden? Op de website van De Nederlansche Bank lees je wat je darmee kunt doen.
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin