Nieuwsmail januari: ook in 2020 maakt de AFM zich hard voor consumenten in kwetsbare situaties

Lees online  |  Afmelden
AFM   24 januari 2020
Deze keer in de nieuwsmail:
  • Agenda 2020: de AFM maakt zich hard voor de consument in kwetsbare situaties
  • Blog aflossingvrije hypotheek: 'Het is belangrijk dat consumenten nu in actie komen'
  • Waarom heeft het zin om jouw klacht te melden bij de AFM?
  • Het hele jaar financieel fit met de gratis Nibud Jaarplanning e-mailcoaching
Dit jaar extra aandacht voor kredieten, pensioenen en kapitaalmarkten
De AFM richt zich ook in 2020 op de bescherming van consumenten in kwetsbare situaties. Bijvoorbeeld dooreen duurzame bijdrage te leveren aan de kwaliteit van financiële producten. Ook gaat de AFM intensiever toezicht houden op de Nederlandse kapitaalmarkten. Wat de AFM nog meer gaat doen lees je in de Agenda 2020.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
alles over de Agenda 2020
Wat hebben beleggingsfraude en BN’ers met elkaar te maken?
Helaas krijgt de AFM regelmatig meldingen van consumenten die via social media zijn opgelicht. Vaak via een advertentie waarin een bekende Nederlander vertelt over een succesvolle investering in bitcoins. Het overkwam ook meneer Karelse. Lees zijn verhaal via de 'lees meer-button' en zorg dat het jou niet overkomt.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Melden heeft zin!
Uit de meest recente Signalenmonitor blijkt dat de AFM duizenden telefoontjes en emails binnenkrijgt van consumenten en professionals. Een aantal van deze meldingen kan leiden tot een onderzoek. Soms wordt er zelfs een maatregel opgelegd zoals een boete. Dus melden heeft zin! Heb je een klacht tegen een financiële onderneming? Meld het de AFM.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
ik wil een melding doen bij de AFM
Blog aflossingsvrije hypotheken: 'Het is belangrijk dat consumenten nu in actie komen'
'Bijna drie miljoen Nederlandse huishoudens lossen deels, of soms helemaal niet, af op de leensom. Het feit dat klanten niet aflossen maakt ze kwetsbaarder voor veranderingen en tegenvallers gedurende de looptijd van de hypotheek.' AFM'er Zdenka van Schaik blogt over ons onderzoek naar aflossingsvrije hypotheken.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
lees het blog aflossingsvrije hypotheken
Bestuurslid Gerben Everts verlaat de AFM
Everts blijft lid van het AFM-bestuur tot 12 mei 2020. Officieel eindigt zijn tweede bestuurstermijn in november 2020. ‘De AFM staat er goed voor’, zegt Everts. ‘Ik heb het werk met veel plezier gedaan. Een moment van vertrek komt altijd wat ongelegen. Maar aan het eind van mijn tweede termijn komen een paar dingen natuurlijk samen.' Welke dat zijn, lees je in het persbericht over zijn vertrek.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
 
Hoe herken je een verdachte e-mail?
Veel pogingen tot oplichting beginnen met een valse e-mail. Daarom is het belangrijk om echte van valse e-mails te kunnen onderscheiden. Hoe? Doe de check met de e-mailwijzer van de Fraudehelpdesk.

Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Het hele jaar financieel fit?
Dat kan met de nieuwe gratis Nibud Jaarplanner e-mailcoaching. Als je het nodig hebt, ontvang je een mail met informatie, een tool of een reminder voor een financiële keuze. Meer informatie vind je op website van het Nibud.
ja, ik wil mij aanmelden
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin