Consumentennieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten Lees online  |  Afmelden
AFM   27 februari 2020
 
Hoe voorkom je dat criminelen jouw bankgegevens in handen krijgen?
Phishing of identiteitsfraude betekent dat criminelen toegang proberen te krijgen tot jouw bankrekeningnummers, creditcardnummers, wachtwoorden en pincodes via internet. Hoe herken je het en wat kun je ertegen doen? Dit en meer lees je op onze waarschuwingspagina over phishing.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
phishing
 
 
Verder in deze nieuwsmail:
  • Dit moet je weten over crowdfunding
  • 'Aflossingsvrije hypotheek betekent niet vrij van aflossing' Blog AFM'er Zdenka
  • AFM legt boete op aan Esperite voor te late publicatie jaarcijfers
  • Wat gebeurt er met jouw koopkracht in 2020? Doe de test via de Nibudtool
  • Wijzer in geldzaken organiseert: Week van het geld. Kijk wat jij als ouder kunt doen aan de financiële opvoeding van je kind
Lees de online versie
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Dit moet je weten over crowdfunding
AFM'er Cati Langendijk zei onlangs in Nieuwsuur: 'Wij willen benadrukken dat investeerders zich moeten realiseren dat aan hoog rendement ook hoog risico verbonden is.' Op onze website leggen we uit wat de risico's zijn, geven we tips en informatie over wat je kunt verwachten van een crowdfundingplatform als je gaat investeren.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
 
'Aflossingsvrije hypotheek betekent niet vrij van aflossing'
'Bijna 3 miljoen Nederlandse huishoudens hebben een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek. Aflossingsvrij is echter niet vrij van aflossing. Daar houdt niet iedereen rekening mee. Het is daarom belangrijk dat mensen tijdig actie ondernemen.' AFM'er Zdenka van Schaik blogt hierover.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar het blog
 
AFM legt boete op aan Esperite voor te late publicatie jaarcijfers
De AFM heeft op 14 februari 2020 een bestuurlijke boete van €312.500 opgelegd aan het biotechbedrijf Esperite N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam. De boete is opgelegd omdat Esperite haar financiële verslaggeving over 2017 en 2018 niet tijdig algemeen verkrijgbaar heeft gesteld.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
naar het persbericht
 
Thema: Goed omgaan met geld is goud waard
Wijzer in geldzaken is de organisator van deze week en organiseert activiteiten om kinderen te leren omgaan met geld. Zo geven financiële professionals gastlessen op scholen. AFM'ers staan dit jaar ook weer voor de klas. Weten of er bij jouw kind op school activiteiten worden georganiseerd? Kijk op de website van de Week van het geld. Ook vind je hier tips en hulpmiddelen om de kinderen thuis op een leuke manier met geld om te leren gaan.  
Lees meer
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Wat is jouw koopkracht in 2020?

De koopkracht geeft aan hoeveel een huishouden gemiddeld kan kopen. De koopkracht is onder andere afhankelijk van inkomen, belastingen en waardevermindering van geld.

Wat gebeurt er het komend jaar met de koopkracht van jouw huishoudtype? Met de koopkrachtberekenaar van het Nibud weet je
het. 

naar de tool
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin