Consumentennieuwsmail van de Autoriteit Financiële Markten - voor de financieel bewuste consument Lees online  |  Afmelden
AFM   17 december 2020
 
Deze keer in de maandelijkse consumentennieuwsmail:
Aangescherpte leennormen consumptief krediet helpen overkreditering voorkomen


Woning verzilveren biedt ruimte maar ook risico’s
Pas op voor oplichting bij online bankieren en betaalpasfraude
Kennis- en ervaringstoets arbeidsongeschiktheidsverzekering verdient verbetering
AFM consulteert beperking verkoop turbo’s aan retailbeleggers
Nieuw in 2021: Themaspecials. Dit is de laatste maandelijkse nieuwsmail
 
Aangescherpte leennormen consumptief krediet helpen overkreditering voorkomen
De methode die de meeste consumptief kredietverstrekkers gebruiken om te bepalen hoeveel iemand mag lenen, wordt aangescherpt. Zij kunnen de financiële positie van hun klanten daardoor beter vaststellen. Zo wordt de kans kleiner dat mensen meer lenen dan verantwoord is en financiële problemen krijgen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Woning verzilveren biedt ruimte maar ook risico’s
Het verzilveren van de overwaarde op de woning kan financiële ruimte bieden, maar daar kleven ook risico’s aan. Zo kan de schuld stevig oplopen en kunt u het risico lopen ongewild te moeten verhuizen. Er zijn diverse producten die onderling nogal kunnen verschillen. De AFM adviseert om goed te informeren naar uw mogelijkheden.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Pas op voor oplichting bij online bankieren en betaalpasfraude: 5 do's and dont's
Oplichting tijdens het online bankieren komt steeds vaker voor. Internetcriminelen doen zich voor als je bank en proberen via nagemaakte e-mails, sms-berichten en brieven, of via de telefoon, op slinkse wijze geld van jou te ontfutselen. Ook kunnen ze zelfs proberen je zover te krijgen om je bankpas op te sturen. Lees de 5 do's and dont's op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Kennis- en ervaringstoets arbeidsongeschiktheids-verzekering verdient verbetering
De kennis- en ervaringstoetsen bij het zelfstandig afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) moeten beter. De kwaliteit wisselt sterk, blijkt uit onderzoek van de AFM. Daarom publiceren wij voor aanbieders en bemiddelaars van execution only AOV's een aantal aandachtspunten. Hiermee kunnen aanbieders en bemiddelaars ook de kennis- en ervaringstoetsen bij andere impactvolle financiële producten aanscherpen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
AFM consulteert beperking verkoop turbo’s aan retailbeleggers
De AFM consulteert maatregelen om het op de markt brengen, verspreiden of verkopen van turbo’s te beperken. De AFM vindt dat retailbeleggers nu onvoldoende worden beschermd tegen de risico’s van turbo’s. Eerder onderzoek wees onder meer uit dat beleggers gemiddeld €2.680 verliezen met deze risicovolle beleggingen.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Themaspecials vervangen maandelijkse nieuwsmail consumenten
Om nog beter in te kunnen spelen op belangrijke actuele consumententhema's, versturen wij vanaf volgend jaar regelmatig specials over een bepaald onderwerp. Deze specials vervangen de huidige maandnieuwsmail voor consumenten. Wilt u onze nieuwsberichten wel bijlven ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de rss-feedservice. Meer informatie over onze nieuwsservice en het aanpassen van uw voorkeuren leest u op onze website.
Mail
Facebook Twitter LinkedIn
Lees meer
Nieuwe waarschuwingen boilerrooms
Fadex Company
Global CTB
Alle boilerroomwaarschuwingen
 
AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.
Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Over AFM
Volg ons
Twitter
Facebook
Linkedin